I agree with Terms and Conditions and I've read
and agree Privacy Policy.

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

За мен

Към Сексологията се насочих, вдъхновен от примера на моя баща – проф. Тодор Бостанджиев, който през далечната 1963 г. създаде първия и единствен в България Сектор по сексология към Медицинска академия – София. В него започнах терапевтичната си практика, след като завърших медицина през 1983г. и придобих специалност по психиатрия.

       Тъй като помощта на лица и двойки с проблеми в интимния живот изисква не само медицинска, но и психотерапевтична компетентност, аз завърших две международни квалификационни програми по психотерапия – наАмериканската психологична асоциация по Личностно центриран подход (1990 – 1994г). в Прага и Братислава и Квалификационна програма по Психодрама на Морено института в гр. Юберлинген – Германия (1990 – 1998г.).

През 1993г. преминах специализация по сексология и сексуално здраве в Холандия и Белгия, а през 2007 – 2008 завърших Първата международна академия по сексуална медицина, организирана от Европейската асоциация по сексуална медицина в Оксфорд, Лисабон и Рим.

Освен това преподавам сексологично консултиране и в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и в Медицинския факултет на „Тракийския университет“ и Медицинския колеж в гр. Стара Загора.

        От 1987г. участвам в разработването и провеждането на различни образователни програми в областта на сексуалното здраве – „В света на интимното“(1987), „Азбука за теб и мен“ (2000 – 2010), „За любовта и секса откровено“ (2010), предназначени за учениците в българските училища. Член съм на авторския колектив на учебника по „Биология и здравно образование“за осми и девети клас.

        От 1998г. водя квалификационна програма по Интегративна психотерапия за бъдещи психотерапевти, в която са се включвали групи от София, Варна, Русе и Бургас.

  През 2000 година създадох частен сексологичен институт „Интеракт“ в София, където осъществявам терапевтичната си и консултативна практика до днес. През 2014г. разкрих консултативен кабинет и в гр. Бургас, където от 2005г. съм доцент в Програмата по психология на Центъра по хуманитарни науки на Бургаския свободен университет.

През деветдесетте години участвах активно в младежкото телевизионно предаване „Лексикон“. Автор съм на 5 монографии, десетки научни и стотици научно-популярни статии.

Членувам в следните професионални организации:

European Association for Sexology

European Association for Sexual Medicine

Българска асоциация по сексуална медицина

Българска асоциация по психотерапия

Дружество на психолозите в България

Българска асоциация за тренинг и развитие

Българска асоциация за семейно планиране и сексуално здраве

Българска асоциация по фамилна терапия