СЕЗОНИТЕ В ЖИВОТА НА МЪЖА – Възмъжаването

        Колкото и да сме различни , в живота на всеки от нас съществуват много общи неща. Те ни позволяват да очертаем основните предизвикателства и актуалните задачи пред мъжа във всеки конкретен период от живота му. Когато си даваме сметка за изборите, които предстои да направим и трудностите, които трябва да преодолеем, ние сме подготвени и много по-свободни да сътворяваме живота си такъв, какъвто го искаме. А това често предполага и възможност да ползваме най-добрата помощ и подкрепа, от която се нуждаем.

 

Възмъжаването или
мъжът до 20 години

                Започвам с тази възраст защото през нея ни се случват много важни събития  със силно влияние върху следващия ни живот. Според класическата психология, именно в юношеската възраст ние изграждаме чувството си за собствена идентичност, което е главната предпоставка за пълноценни интимни отношения.  А мъжкото самочувствие е в основата на вярата ни в собствените ни способности, самоуважението и плановете, което правим за бъдещето си. Затова първите сексуални контакти са не само навлизане в едно ново измерение на междуличностните отношения. Пълноценното им преживяване е залог за висока самооценка, оптимизъм и добро психично здраве.

                За съжаление в съвременната култура много момчета пристъпват  към първия си сексуален контакт като към тежък изпит по креватна акробатика, за който са неподготвени а конкуренцията е жестока. Прекомерното фиксиране на вниманието единствено върху ерекцията и сношението не само води до подценяване на междуличностните отношения и настроението, които са клюбови за сексуалната изява. Ултимативното изискване „жив или мъртъв“ да вдигнеш члена и да го задържиш вдигнат, вкарва в капана на тревожното самонаблюдение, което е главен убиец не само на ерекцията, но и на желанието.  Така се тръгва с „фал-старт“,  който при неадекватна реакция и от страна на партньорката може да се превърне в тежка психотравма.

                Как да избегнем тази излишна драма, която все още много колеги наричат неправилно „еректилна дисфункция“?

                Първото условие е да не си поставяме сами капана на ултимативните изисквания и тревожното очакване на неуспех.  Ерекцията е преди всичко емоционален процес, затова няма как да получим ерекция, няма как ерекцията ни да е стабилна и добра до края на контакта, ако не сме изцяло отдадени на еротичното си настроение и атмосферата на нежност и близост, която споделяме с партньорката.

Естествено при първите сексуални контакт е естествено човек да изпитва известна несигурност. Затова подкрепата с продукта „Тайната на мъжкото удоволствие“ е безценна.   Съдържащите се в него микроелементи – Магнезий, Цинк и Селен, са противоотрова за тревожността и съществено повишават стресоустойчивостта.  Другите съставки пък подобряват кръвонапълването на члена и засилват сексуалното желание, с което гарантират перфектното представяне. Доброто начало създава чувство за сигурност, което прави излишен продължителния прием на продукта.  Затова когато се чувстваме несигурни, по-добре е да се подсигурим, вместо да се чудим как да преодоляваме ненужните засечки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *